Låna pengar utan anställning oklokt – men det går!

inget arbete

När man förlorar arbetet och sedan saknat anställning ett tag, kan pengarna snart börja sina. Bara för att man slutar jobba och därmed även slutar få lönen, betyder det inte att utgifterna försvinner eller ens minskar. Att gå hemma hela dagarna är i regel ett mer kostsamt leverne än att vara på arbetet 8-16 varje dag. Du har helt enkelt mer tid på dig att spendera pengarna om du inte har ett jobb att sköta.

Det är därför inte speciellt förvånande att många som saknar inkomst intresserar sig för möjligheterna att ta lån för att täcka sina utgifter.  Att låna pengar utan anställning är visserligen möjligt, men det är knappast att rekommendera. De lån du kan välja mellan har ofta en förhöjd räntesats och pengarna skall normalt betalas tillbaka redan inom 1-2 månader. Om du inte har dessa pengar idag, vad är det då som säger att du har dem om en månad eller två? Undvik därför att låna pengar så långt det går medan du är arbetslös!

Om du verkligen måste låna, finns det så kallade kostnadsfria prova-på-lån. På sidan låna pengar utan inkomster hittar du lån upp till 4000-5000 kr utan kostnader. Men det kan tillkomma avgifter hos en del långivare så var noga med att alltid läsa alla delar av kontraktet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *